hur du med en mening, kan förstöra en ung kille.


satan i gatan vad jag sov inatt. liggsåren fick liggsår! det är säkert det.

på tal om sår. här kommer en liten anekdot om en ung och orörd kille, som efter denna lilla historia ville fortsätta att vara orörd.

det är en lycklig men trött kille, som tagit sig med cykel till lasarettet i avesta. ni behöver inte frukta, han är inte skadad, han är där för att arbeta. eller arbeta och arbeta, ni vet ju hur mycket sommarjobbarna från gymnasiet jobbar (inte så mycket för er som inte visste det (nu fick ni lära er något idag också, var så goda)).

han hade haft tur, många av hans goda vänner hade inte fått något sommarjobb. men han hade dragit vinstlotten två gånger, sommarjobb både på kommun och landstinget, jackpot (hade han bott i usa hade han köpt pot för alla pengarna han kommer att tjäna).

med den lätta biten avklarad, fotbollsskolan. där han solat, tagit ner dampiga barn från krysset i fotbollsmålet, knuffat ungar i brännässlorna och städat allt kliniskt rent. nu var det bara fyra veckor sjukhus framför honom och lite välbehövligt sommarlov.

sjukhus, lukten av sjukhus gör mig sjuk tänker han. så sterilt. lukten.

det börjar lätt med lite vägning, ekg och utfodring av de äldre. dem äter välling. han hatar lukten av välling.

dagarna går, det blir rutin. en vecka kommer det niondeklassare och är där över dagen, nya varje dag. det var en bra vecka.

hade inte historien kunnat få slutat lyckligt där? nej, givetvis inte. en vacker dag får han ett uppdrag. han skall hjälpa en äldre tant som nyligen gått ner väldigt mycket i vikt. snabb viktnedgång betyder mycket lös hud. mitt bland alla dessa fladdriga saker kommer det vätska, vätskan har ingenstans att ta vägen. sår uppstår. det är där sommarjobbarn kommer in i bilden. han skall lyfta hud, sedan torka såren med det mest vedervärdigt illa luktande medlet du kan tänka dig. han nästan kräks av välling..

jobbet flyter på så bra det kan flyta på. han jobbar sig sakta men säkert uppifrån och ner. han kommer till ljumsen. det är hårigt, kladdigt, spindelväv och luktar. tanten säger

äldre tant som nyss gått ner mycket i vikt - denna musen bits ju i alla fall inte.

efter det tog jag över ansvaret om disken och kaffekoknigen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0