converse

 
tvättade mina inte alltför fina "röda"converse igår. vet inte vad det var för typ av smuts, men den var rätt tuff och ball, för den brydde sig inte alls om varken tvättmedel eller temperatur i tvättmaskinen. men vattnet gillade dem. lika blöta idag som de var igår.
 
fick en hemsk flashback från förr då.
 
när vintern äntligen gjort sitt uttåg och gräset börjar ta sina normala gröna form då var man som en kalv på grönbete, har förvisso aldrig sett en sån, men det är som med alla femöres uttryck man fortfarande använder. "inte för femöre", "stanna på en femöring", "man skall inte svälja en femöring" osv.. de finns för de är sanna, så det är bara att acceptera och använda. och att säga "inte för enkrona" har inte samma klang och stil. åter till kossorna. vi snackar fotboll, man snörade på sig gräsdojorna och var så glad att slippa sparka boll på fryst grus, med knickers och liniment. man toksprang och glidtacklades på det fuktiga gräset, sparkade alla bollar man såg, så hårt man kunde, bara för att man kunde. de började duggregna och man brydde sig inte ett dugg. inte då i stunden iallafall.
 
sen ner och duscha, gräs och jord i hela benskyddet, allt var blött och det var skönt att basta.
 
när man kom hem kom också ångesten, även träning imorgon, då måste skorna hinna torka. enda sättet för att de skulle hinna var att fylla dem med gamla aftonbladet. man har aldrig vart så snäll mot morsan som då. oftast slutade det med att man fick göra det själv. som nu, idag med mina lite rödare converse.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0