and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who..


haha, vad skall man säga? när jag kom ut till bilen imorse så var det en stor snöhög precis framför förardörren. eftersom det var töväder igår och minusgrader inatt betyder det att snöhögen var stenhård. jag var tvungen att gå in genom passagerardörren.
om det var med flit? vet inte, men det var en väldigt tillfällighet att snöhögen endast kom utanför dörren och ingen annanstans.
om jag smider på en gruvlig hämnd ? det får tiden utvisa om det blir några fler "tillfälligheter" på mattsbogatan!

tills dess, live in peace and prosper!

karma is a bitch

finnmaffian


nu har jag helt tröttnat ur på finngubbarna i detta hus! en av dem kommer och knackar på klockan 20:00…

 

finngubbe – tu (du) måste flytta på pilen (bilen) när de kommer och plogar, den kan inte stå där.

 

(jag har ställt bilen så den inte skall stå i vägen, bara för att slippa massa tjafs.)

 

fitte -  jag sitter och tittar på tv, jag sitter inte och ugglar i fönstret hela dagarna bara för att se när plogbilen kommer.

 

finngubbe – den har ju stått där hela veckan!

 

fitte – nej det har den inte, den har stått på gården en halvtimme på dagen några dagar och en kväll när det inte snöade.

 

finngubbe – nej den har stått där hela tiden!

 

fitte – nej det har den inte! Men om du tog och fixade bort den där husbilen som tar upp en utav tre gästparkeringar, så slapp man ju ställa sig på gården.

 

då vänder han på klacken och bara går.

 

det finns tre gästparkeringar, en är jämt upptagen av en husbil. på vintern när det är massa snö tar den upp båda parkeringarna, om man inte kör en mini copper (den gamla modellen), eller en mopedbil förstås.

 

satana, perkele och finska pinnar!!!

 

 

 

 


krackelibrankelfnatt


Det blev ett par spontana nostalgitrippar på jobbet idag. Först fick jag återuppleva ett ord som man hör var och varannan dag, men inte med denna betydelse. Ordet är sola och det kom så oväntat, men det lät som detta ord har använts av denna person varje dag i 30-års tid. Sola, och inte i den bemärkelsen att ligga på en strand och bli smekt av solens varma och bedårande strålar, utan i bemärkelsen att kasta. Det har jag inte hört sedan jag gick i mellanstadiet, det var ett kärt återhörande som lämnade ett leende på mina läppar.

 

Sen fick jag duck tails på huvudet, eller närmare bestämt figuren som blir en robotanka när han säger ” krackelibrankelfnatt”. Jag kunde inte komma på vad tusan han hette. Jag frågade runt lite, till ingen nytta. Vissa hade ingen aning om vad jag babblade om, men vissa förstod vem jag menade, men mindes inte heller namnet. Förklaringen var ungefär så här. Han räknar supersnabbt, allt från alla hagel i en skottsalva till joakims pengar, på nolltid. Han bor i en husvagn hos sin white trash morsa som har papiljotter i håret och ser på tv hela dagarna.

 

Tillslut kom jag på det själv, gizmokvack. En stor börda släpptes från mina axlar och jag kunde fortsätta tänka på arbete. Men jag var ju givetvis tvungen att berätta att jag hittat på namnet. Då kom vi in på diskussionen om de bästa barnprogrammen.

 

Listan är som följer:

 

3: räddningspatrullen

 

2: luftens hjältar

 

1: duck tails (har aldrig gillat den svenska översättningen, ankliv.)

 

Måste erkänna att jag var väldigt svag för trasdockorna också. Plus att jag tyckte det var lite fult att exploatera lilla joel med bitar ur hans liv. Men nu har vi ju köping gänget. Kanske är samma skapare av serierna?

 

 

 

Men det finns ju ingen logik, hur skulle en anka få i sina stora fötter i den lilla grejen där nere?

 

 

 

 


sj i mitt hjärta


Det blev en myshelg i stockholm, det var härligt. Sedan skulle jag ta 19:45 tåget hem till avesta på söndagen. Jag kommer in på centralstationen och nästan varenda avgång är inställd, alternativt framskjuten. Men mitt tåg skall gå från spår sex, jag traskar dit och upptäcker till min förvåning och lycka att det faktiskt står där. Jag slänger iväg ett snabbt sms till alx om hur skönt det skall bli att komma hem och att det inte är något krångel med mitt tåg, tanken slog mig att detta sms kommer komma tillbaka och bita mig i röven. När jag är några meter från att entra tåget kommer det en gubbe och säger att detta tåget skall flyttas, det är fel tåg. Ridå (och biten i röven)!

Nu börjar jakten på information och det slutar med att jag skall åka buss i stället för tåg. Under tiden jag väntar på bussen var det väldigt kul och intressant att se alla personer hur de beter sig under stress.
Vissa blir helt nervösa och står och klämmer på gubben i gula jackan så han skall ge den nervösa uppmärksamhet, men det ger en omvänd effekt efter som han verkar svag och inget att bry sig om.
Sen finns det dem gubbarna som skall skälla på de stackars gubbarna i gula jackor, de vet lika lite som skällarna och inte har ett dugg med stoppen att göra, det verkar som skällarna vill vara tuffa och handlingskraftiga inför alla de andra människorna som bara står och väntar. Resultatet blir total ignoration från gula jackans sida.
Sen finns det dem lite äldre och finare som kanske är chef på något företag. De står med sina fina pälsar och frågar om de får ersättning för missad arbetsinkomst, de försöker även ge sken av att de inte åker tåg så ofta, att detta nästan kan ha vart första gången. Annars brukar de åka, om inte limousin så i alla fall taxi till jobbet.

Men det drygaste är att alla skall bli så himla samlade, som en grupp, folk skall prata och fråga och ha sig. Allt det typiskt svenska bara raseras och alla står och tjattrar med alla. Men det är väl mysigt tycker du? Nej, ville jag ha det så hade jag antingen flyttat till ett annat land, där människor är sociala. Eller så hade jag gått på syjunta. Jag var trött, irriterad, hungrig och ville bara sätta mig på bussen och sova, inte snacka massa skit med folk jag aldrig mer kommer träffa.

När de ropade ut vilken gate vi skulle till var all den tidigare kamratskapet som bortblåst, nu gällde det att rädda det egna skinnet, ”jag skall på först” mentaliteten rådde. folk knuffades, sprang och trängdes. Jag snackade i telefon med alx som skulle komma med käk, men precis då ropade de ut gatenumret, typiskt på ett bra och ganska väntat sätt. Men en snäll tanke från alx, som värmde mitt kalla stenhjärta.

När jag äntligen kommer på bussen, efter mycket suckar och förstående blickar med folk som också fått se sig trängda, av oftast äldre gamiga gamlingar, somnar jag ganska omgående. Jag vaknat efter 15 minuter och de har världens diskussion bakom mig. En var engelsman från början men flyttade hit på 80-talet, han har översatt böcker och en tjej i min ålder skall hålla på och briljera med massa engelska uttryck som bara funkar på engelska, men som inte finns på svenska. Hon blir nedskjuten ganska snabbt, och jag bara myser.
Sen tycker hon att det är bra att språket utvecklas och förändras, men hon säger mor och far. Jag hatar folk som säger mor och far. Det är gammalt och emot allt vad hon har suttit och haft föreläsning om.

Jag försöker läsa, men de är svårt som ni märkt att fokusera på boken när det är en livlig diskussion precis bakom skallen. Jag förväntade mig att vi skulle till arlanda eller uppsala första, då ser jag en sala rondell och blir varm av lycka. 25 minuter senare landar vi i avesta, det tog typ två timmar med buss, inte dåligt. Jag går ur bussen och det är svinigt svinkallt. Morsan sa att det bara var att ringa, men var jag så dum att jag drar till stockholm med alla varningar om ”snökaos” så får jag skylla mig själv.

Jag träffar en tant som jag skall dela taxi med, det går upp för oss ganska snabbt att det går inga taxisar i avesta en söndag klockan tolv. Jag träffar en granne, men hon skall ut i skogen säger hon. Hon blir upphämtad och åker in mot stan. Jag och tanten står kvar i de 20 minusgraderna. Jag ringer mor och hon kommer och plockar upp oss. När jag kommer fram till porten ser jag att det lyser, ljög grannen mig rakt upp i ansiktet och lät mig stå och huttra halvt ihjäl?

I samma veva skall tanten försöka betala morsan, mamma säger nej, vi skulle ju ändå åka hit. Men då slänger tanten upp vad jag och mamma uppfattar som en 500:ring, efter mycket trugande tar hon emot pengen. Det var bara en 50-lapp.
Men jag var hemma och glad för jag skulle slippa missa jobbet, som börjar bara några timmar efter hemkomsten.

Det var tungt, men värt det för den trevliga vistelsen i stockholm, med mitt hjärta.

På morgonen var det bara att slänga mig på hojen i de 24-26 minusgraderna.
Om det är någon framtida chef som läser detta så behöver du inte tvivla på min arbetsmoral. Det tog en kvart för att få tillbaka känseln i fingrarna, gudrun vad jag längtar tills imorgon bitti.


kul glass


jag måste ha världens gulligaste och goaste tjej. jag vaknade inatt av att hon låg och fnissade, nästan halvskrattade..

alx - hihihi

fitte - vad är det?

alx - tihitihi

fitte - vad gör du?

alx - fnissfniss

fitte - är du vaken? hallå!

jag skakar om henne lite lätt..

fitte - vet du om att du ligger och fnissar?

alx - ja, jag drömmer om kulglass.

fitte - berätta mer.

alx - imorgon, nu måste jag sova.

så sussade hon in så sött igen. det är första gången jag blir väckt av någon som fnissar i sömnen, men det var mysigt. hoppas det händer fler gånger.nu ligger hon som sunes pappa och piper fram - jag är sjuuuk!
och tycker synd om sig själv. jäkla gullapa!!


i must break you


de visade curling idag på gymmet, man blir riktigt pepp på att träna när man tittar på curling. nästan lika pepp som att se rocky 4, när sylvester och dolph tränar inför den stora matchen. usa mot sovjet, the big nations collide.

rocky går tillbaka till sina rötter och kör gammal old school träning och ivan drago tränar i värsta high tech gymmet.

nu är ivan drago aka dolph lundgren med i melodifestivalen. så lätt var det att rasera min idol som jag hade som liten grabb.

men nu tillbaka till curlingen, det lilla jag såg så verkade damerna mer intresserade av att high five:a efter varje ”slag”, ”knuff”, ”puff” eller vad det nu kan kallas för när de skickar iväg sina stenar. det var två sekunder ”puff”, fem sekunder sop och tio sekunder high five. high five:andet kan ha varit i slowmotion också, men jag är inte riktigt säker på den uppgiften, det kan lika gärna ha varit att damerna var trötta i armen efter den stora kraftansträngningen de gjort och att det därför gick lite segare i high five rörelsen.

 

lite Curling nyheter. curling är ju en sport i ständig evolution, så redan till nästa os är det snack om att de skall få sladdlösa designer dammsugare, äntligen får de slänga de där gamla kvastarna, skönt!

 

förövrigt är curling väldigt likt det klassiska kortspelet, kung och städare. där kungen slänger kortleken på golvet och städaren får som namnet antyder, städa upp kortleken från golvet. men i curling är det istället för en kortlek, en sten som kastas på isen och de andra får finna sig i att sopa efteråt.

 

 

 

 


soundproof


idag vaknade jag till en symfoni. då kanske ni tänker, oj, lyssnar fitte på klassisk musik? och ser förvånade ut.
men nej, det var en symfoni av hamrande, spikande och det tog aldrig slut! grannen under har hållit på och byggt sen vi flyttade in här för ca ett och ett halvt år sedan. jag vet inte vad han bygger för något, men det är inte ett ljudisolerat rum i alla fall! det kan jag lova er.


darin


efter att ha sett det nya avsnittet av schulman show idag, där darin var gäst, eller statist kanske är den rätta benämningen?  han lyckades spotta ur sig ungefär tre hela meningar under de 30-40 minuter programmet pågick. imponerande darin, mycket imponerande. det var nästan i samma pinsamhetsklass som när jackie ferm var med, hua. borat kan slänga sig i väggen, fan vad jag vred och vände på mig i rent obehag, jäkla darin! komma och förstöra min trevliga fredagskväll på det viset. vad har jag någonsin gjort dig?


ssss


idag har jag sovit, solat och simmat 1000 meter. nu skulle jag behöva sondmatas.

 

efter att ha varit i vattnet i över en timme (bubbelpoolen inräknad, det tog inte en timme att simma 1000 meter!) tog jag tillfället i akt och försökte dra av mina klor till naglar när de ändå var mjuka. nu ser jag ut som en inbiten nagelbitare. jag måste skaffa mig en nagelsax, gärna nu eller på en gång.

 


indoktrinering


de skall tydligen skära ner på religionsundervisningen i skolan. det får anses som ett sundhetstecken måste jag säga. känns konstigt att år 2010, i denna upplysta tid, att religionen fortfarande har ett så stor inflytande på samhället. man borde få välja om man vill ha några timmar religion,  kalle anka eller kanske stålmannen undervisning i skolan.

få av de grejer jag minns från lågstadiet är religionen, vi satt och ritade jesus och moses och de lurade i oss barn ologiska sagor, som om det vore någon slags världssanning.

 

marilyn manson gick i en kristen skola, där de lurade i barnen att harmagedon, jordens undergång kunde komma när som helst, han gick och fruktade för sitt liv varje dag. gulligt.

 

dagens låt: come and join us av bad religion


dagens bok: illusionen om gud av richard dawkins


 

religion är någonting för svaga och dumma människor att luta sig mot och för smarta människor att livnära sig på. inget ont om svaga och dumma människor. jag har gått ur svenska kyrkan och det känns som ett av de bättre valen i mitt liv. hålla på att pröjsa 4-5000 spänn om året till kyrkan, det känns inge bra. när jag ville gå ur blev jag ifrågasatt om varför..


fitte - inte för att du har med det att göra, men jag ligger hellre i solen för dessa pengar, än att skänka dem till er!

 

kyrkonissen - men tänk på de äldre som inte har någon annanstans att ta vägen.


fitte - varför tror du att boule och minigolf fortfarande existerar?

 

 
"all we want to do is change your mind
all you need to do is close your eyes

come join us

all we want to have is your small mind
turn it into one of our kind
you can go through life adrift and alone
desperate, desolate, on your own
but we're lookin' for a few more stalwart clones"
svinbra

 

svininfluensan var en upphaussad bluff. det  skrev aftonbladet igår. i de länder som inte vaccinerade sig dog smittan ut lika fort som i Sverige. det enda som hände var att medicinbolagen fick fylla på sina skattkistor. vad blir nästa grej för att staten skall hålla oss svennar på mattan? så vi skall vara snälla och fogliga. fåglar är gjort, galna kor är gjort. hmm, nu får de gnugga geniknölarna och visa att de är värda sina feta löner. eller kom jag just på svaret åt dem? vansinniga potatis-sjukan! låter läskigt, symtomen är potatisnäsa och att man nyser potatismos.

 

det har vart väldigt lite snack om klimathotet också, konstigt.

 

 


16yr


denna dagen har gått i jobbets och matens tecken, mest i matens. har käkat grillad kyckling med potatissallad vid två tillfällen. tre semlor och tacopaj som stod på matbordet lagomt till jag kom hem från en slitig dag på arbetet. tacopajen var magnifik.

vägde mig på en våg som mäter kroppsfett osv. jag vägde 79 kg, varav 64.5 kg är muskler. men det bästa var att min metaboliska ålder är 16 år, jag hade nog gissat att min mentala ålder var 16 år. men det ena behöver ju inte utesluta det andra. anlednigen till att jag åt tre semlor idag är för att jag fick reda på att jag förbränner 2000 kalorier endast genom att finnas till, softish! nu blir det filmmys i den nystädade lägenheten (alxs verk) med älskling innan hon drar till storstan imorgon igen.
bättre än överraskningssex


igår var lite av överraskningarnas dag. den första, rage against the machine till download!!! ratm till download, trodde aldrig jag skulle få se dem. när vi är inne på temat om saker jag inte trodde jag skulle få se, kommer överraskning nummer två. det kan vara den största, bästa och mest oväntade överraskningen i mannaminne.
jag kommer hem från jobbet lite efter elva på kvällen, jag börjar msn:a med mitt hjärta som är i stockholm. jag hör hur någon sätter en nyckel i dörren, dörren öppnas och någon börjar springa. jag håller på att skita på mig, men väljer att hoppa upp från datastolen och flyger fram till dörren. och där står hon som en vacker gudinna, överraskningarnas gudinna. hon som jag nyss talade med, som var i stockholm. hon står nu mitt framför mig i egen hög person. galet, GALET!! det blev myskväll deluxe. vi såg filmen the collector. hade jag sett den innan hjärtat gjorde sitt intrång, då hade jag dött av en hjärtattack, inge snack om saken. jag hade dött på fläcken!! men nu lever jag och frodas med mitt hjärt bredvid mig i sängen, precis som det skall vara.

nu blir det stan, och SEMLA. det är ju fakstiskt fettisdagen idag.
husmor


kom nyss till stockholm för att träffa den bästa av bästa. jag hade bio, mys och pys i åtanke. det slutade med kökstjänst och diskning. men nu kan det bara bli bättre, eller det kan inte bli bättre än när jag får vara med min alx! men nu är åtminstone frukosten undanplockad, och disken diskad. bio-time!
eveningfood and drink


eftersom det är fredag lyxar jag till kvällsmaten, som består av fil och havregryn, med banan-halvmånar och pistagenötter. till det blir det en starkpangare, det sover man gott på.

det är en perfekt balans mellan livets nyttiga och goda.

havregrynen ger sköna proteiner som behövs efter en slitig vecka på gymmet och i simbassängen.

ölen ger en skön känsla i skallen efter en slitig vecka på jobbet, det är avkoppling och man kan varva ner.

 

 

 

 


multitasking


tjejer skryter alltid över sin överlägsna simultanförmåga. de är även snabba på att klanka ner på oss killar för att vi bara kan göra en sak samtidigt.

 

för att bevisa att så inte är fallet (eller så är jag tjej), kommer några exempel på grejer jag kan göra samtidigt.

 

kissa och borsta tänderna

skita och sortera tvätt

duscha och dricka öl

 

det är lite konstigt att jag bara kan göra två saker samtidigt inne på toan, men jag måste ju börja någonstans. man blir ju inte hjärnkirurg över en natt liksom.

 

 

 

 

 

 


kukisar?


två killar som har haft sexuellt umgänge med samma tjej är bukisar.
betyder det att två tjejer som har haft sexuellt umgänge med samma kille, att dem är kukisar?kk


jag är tillsammans med världens mest bestämda människa, så när vi gifter oss vill hon ha kvar sitt efternamn, eftersom jag får ha kvar mitt. vi kommer heta fredrik och alexandra karlsson-karlsson.


slafstrooooot


idag kom slafstroten hem igen. jag har saknat de saftigaste, blötaste, kladdigaste, sugvänligaste, snyggaste och vackraste slafsläpparna hitom hela universum. men nu är de hemma igen i tryggt förvar. nu är det slafstime!!!

 

jag älskar min kära alx!!!

 

 


lill´bro


förra helgen ringde morsan och babblade lite, hon var på väg att handla frukost tidigt på morgonen. det är väldigt olikt henne för de brukar vara ganska förutseende vad gäller mat.
anledningen till att hon var tvungen att åka och handla skrämmer mig lite. det var min kära lillebror som hade gått i sömnen. han var troligtvis hungrig för han öppnade kylen, tog fram ost och smör och ställde det i mikrovågsugnen, bibade in den på några minuter och gick och lade sig igen. det var ju snällt av han att förbereda frukosten redan på natten, men kanske lite dumt också och läskigt.


dr. jekyll och mr. fitte


jag hatar fingubbarna i detta hus, de har slängt min cykel i en snödriva bara för att den stod i vägen när de skulle skotta lite snö. HADE NI FIXAT CYKELSTÄLLET SÅ HADE JAG STÄLLT DEN DÄR!!!!! jag hatar bittra fingubbar, gå och sätter er i bastun med lite koskenkorva och med er kära kniv. eller än bättre stoppa upp kniven där mumintrollet aldrig har varit!

jag hatar a-kassan, de kan inte bara nöja sig med att jag fixat jobb, nej då! då skall man skicka in massa papper på det, sen skall man skicka papper när man slutar jobba och man skall skicka papper när man går och skiter!!

jag hatar sj, i alla fall om det är sant som ryktena går, att de skall ställa in alla tågen i helgen. om de styr så jag inte får träffa världens bästa pussgurka (alx) och göra några kärleksbebisar eller att lill´siss och jag inte kommer till v-ås, då blir jag fan galen!!

idag är det torsdag, det betyder att det är sista arbetsdagen för denna vecka. jag älskar att jobba in fredagar. fan va glad jag är!!
boel, who are you?


nu har jag lyckats lokalisera boel pettersson på facebook, hon är inte lika populär som hon försöker ge sken av då hon endast har två vänner, kanske därför hon skickar massa mail till helt random mailadresser?
hon är även lite blyg boel, för hon har ingen bild på facebook. så jag kan fortfarande inte sätta ett ansikte på denna boel. men jakten fortsätter outtröttligt.


boel pettersson


boel pettersson har börjat mailbomba mig, det är allt i från små anekdoter, till vart mötena skall hållas. men även några pdf:er angående växtskydd och övervintring.


"Hej

Jag hoppas att ni alla kom hem lyckligt och väl i fredags. Jag och Erik hamnade på ett plan i Ängelholm som inte lyckades stänga dörren, med en försening som följd och därefter personbästa genom terminal 4 på Arlanda för att hinna med anslutningsflyget, jag hann, men inte väskan. Jag hoppas att Erik hann med sitt tåg, så att inte resten av födelsedagen fick tillbringas på Arlanda.

Skickar över material från VUB växtskydd och övervintring, stora filer, så det blir 2 mail. Hör av er om något är oklart.

Jag jobbar vidare med era synpunkter på maten och boendet och hoppas att i början av nästa vecka kunna ge besked om vecka 8.

Vi hörs

//Boel"

 


"Hej

Jag har sammanställt era synpunkter på boende och mat under VUB:en och kommer att skicka detta till Ljungbyhed. Har även pratat med Anders Hammarlund på Östra Ljungby Naturbruksgymnasium (som håller till på Ljungbyhed) och Håkan Stålbro (chef SGF klubb och anläggning) om problemen, vilket resulterar i två möten denna vecka. Anders och Håkan kommer att träffa Lars som är chef på Ljungbyhed i morgon (torsdag) respektive fredag och diskutera problemen som ni (och som Ö. Ljungby Naturbruksgymnasium) upplevt.

Detta är en början och jag hoppas jag kan återkomma med mer information i nästa vecka.

Hälsningar

Boel"

 

frågan är, vem är denna boel som är så intresserad växtskydd och övervintring? svaret vet jag inte än, men jag är väldigt spänd på att få ta reda på det. tills dess boel, får jag läsa och tacka för dina långa och givande mail angående växtskydd och övervintring.

 

 ankor emellan


det märks att arne inte har träffat anna anka. där hemma låter/lät det nog mer..

paul - jag vill har röv!

anna - jippi, jag kommer.


sj


efter mycket om och men är jag hemma i avesta igen. jag skulle kunna spy mycket galla över sj just nu, men jag orkar inte. jag börjar jobba klockan halv två idag, och det enda tåget som passade skulle åka klockan 08:45 från stockholm. jag pinade mig upp ur sängen och med mycket ångest var tvungen att lämna alxs varma mysiga kropp i den.
jag skyndar ihjäl mig för att hinna till tåget, men det visade sig vara mitt minsta bekymmer. det var kaos och vissa hade väntat på tåg sen sju på morgonen och en del säkert längre.  till slut hittade jag på vart tåget skulle åka från, fast jag hade fått väldigt olika förslag från några sj anställda. men vi kom iväg från helt fel spår ungefär 45 minuter efter utsatt tid, men jag var mest glad att jag inte missat tåget, för det försvann från tavlan ett tag. och de som stod och väntade när jag kom stod fortfarande kvar när jag åkte,  de sista jag hörde var att deras tåg skulle gå klockan 11:00, men de står nog fortfarande och väntar med sina skidor och snowbordar. men jag fick åka förstaklass och jag hann precis med bussen, så lite glad är jag.


RSS 2.0